איזה כלי העבודה צריכים לבניית מצבות והיכן מאחסנים אותם
אנחנו בני האדם, פעמים רבות, מנסים להתכחש למוות על מנת שנוכל להישאר בעולם החיים. אבל אם יש משהו עליו כולנו יכולים להסכים בוודאות הוא שבסופו של יום, כולנו עתידים למות. לאורך השנים, בני האדם בחרו להקים כמו יד זיכרון עבור מי שכבר לא נמצאים איתנו. מה שהתחיל בתור אבן פשוטה, הלך והפך לסוג של מיצג אומנותי. אשר יכול להסביר, בצורה אילמת, בלי מילים כמעט, מי היה האדם הקבור כאן. מי הוא היה, מה אהב לעשות, איזה איש היה בעולם. העניין הוא שהקמה של מצבות זה תהליך מורכב. מהצד זה אולי נראה די פשוט. אבל האמת היא כי מדובר על תהליך הדורש לא מעט מיומנות ויכולות מקצועיות. במאמר הבא אנחנו נדבר על הכלים שאנחנו צריכים בשביל לבנות מצבה. רוצים לשמוע עוד? עכשיו הזמן להמשיך לקרוא.
הכל מתחיל בתכנית הגדולה
כדי שנדע באילו כלים אנחנו צריכים להשתמש אנחנו קודם כל צריכים להבין מה אנחנו רוצים לעשות. כמובן, מצבות יהיו עשויות אבן, כאשר המשתנה היחיד הוא בסוג האבן בה נבחר להשתמש. אנחנו צריכים לזכור כי אנחנו מדברים על מונומנט אשר צריך להחזיק מעמד לפרק זמן משמעותי בלי פגע. מה שמוביל אותנו לאורך כל תהליך העבודה. החל בבחירה המושכלת של סוג החומר בו אנחנו בוחרים להשתמש עבור עיצוב המצבה, עובר דרך תהליך העיצוב עצמו. מעבר למצבה הבסיסית, עולות שאלות הנוגעות לעיצוב המצבה. אנחנו כמובן יכולים להוסיף מונומנטים כאלו ואחרים כדי להוסיף על המצבה הבסיסית ולהפוך אותה יפה יותר. מעבר לכל, כזו אשר באמת מצליחה לספר את סיפורו של האדם בלי אף מילה נוספת.
אילו הכלים הנמצאים בשימוש קבוע
בתהליכי בניית מצבות אנחנו בדרך כלל נשתמש בכלים הללו:
מסור שיש:
מדובר על הכלי הפופולארי ביותר בקרב אנשי מקצוע בתחום. המסור מאפשר ביצוע חיתוכים מהירים יחסית ובעיקר מדויקים באבן. כמובן מדובר על כלי מתקדם הדורש היכרות מקדימה, ידע מקצועי, מיומנות וציוד להגנה על הידיים והפנים.
אגב, אחרי תהליך בניית מצבות כמובן חשוב לאחסן את המכשיר הזה כמו את יתר המכשירים במחסן מיוחד.
כדי לשמור על הציוד יקר הערך.
משחזקת דיסק:
אנחנו נרצה להשחיז לעיתים את השיש ממש עד הסנטימטר האחרון. כדי שהגימור יהיה מושלם. בדרך כלל במכשירים מתקדמים, אפשר להחליף את ראשי הדיסק. שוב, כדי להגיע לתוצאה מושלמת.
כלי חריטה:
בלי כלי חריטה מצויין, תהליך בניית מצבות לא יהיה מושלם. זאת משום שאנחנו בכל זאת רוצים לכתוב כמה מילים על המצבה, לציין מי היה האדם אשר בחר להיקבר כאן וכן הלאה. כלי החריטה יאפשר עבודה מדוייקת כדי שהתוצאה תהיה אסתטית.
פטישון:
אם נרצה להוסיף אלמנטים על גבי המצבה וכן הלאה, בדרך כלל נעשה את זה באמצעות פטישון.
כלי מצויין אשר יכול להתאים למגוון רחב של שימושים.
כמובן, אנחנו לא מדברים על הכלי הפשוט אותו אפשר למצוא בכל בית בישראל.
אלא מכשיר עם יכולות גבוהות יותר. כזה שאפשר להפעיל בעוצמה רבה יחסית.
את כל הציוד יקר הערך הזה כמובן, עלינו לאחסן במחסן מיוחד כאמור.
כדי לשמור על הציוד וכדי לאפשר לנו להמשיך ולספק שירותים לעוד ועוד לקוחות גם בהמשך הדרך.